010 - 34 000 55 - Vragen over de vergelijking?

Uitvaartverzekering afsluiten

Regel het nu eenvoudig online

Maandelijks helpen wij 4.500+ bezoekers met het vinden van een uitvaartverzekering.

Sluit direct een uitvaartverzekering af

1

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 21 jaar

Premielooptijd
tot 85 jaar

€ 7,99

Bekijken

2

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Kinderen gratis
Nee

Premielooptijd
levenslang

€ 8,10

Bekijken

3

Verzekerd bedrag
€ 8.000,-

Kinderen gratis
tot 18 jaar

Premielooptijd
tot 85 jaar

€ 9,14

Bekijken

Bovenstaande premies zijn berekend met de geboortedatum: 01-01-1988 (30 jaar).

Gecontroleerd op: 15 november 2018

Waarom een uitvaartverzekering?

Een uitvaartverzekering dekt de kosten van een crematie of begrafenis. In ruil voor een premie bent u via de uitvaartverzekeraar gedekt voor de kosten van uw eigen begrafenis of crematie. Uw nabestaanden worden dan ontzien voor het betalen van de uitvaart.

Maar waarom zou u een uitvaartverzekering eigenlijk afsluiten?

 • Met een verzekering hoeven uw nabestaanden niet op te draaien voor de kosten. Er kan bij hen bovendien geen onenigheid bestaan over het bedrag dat aan uw uitvaart wordt gespendeerd.
 • Daarnaast worden uw nabestaanden ontlast, zodat zij geen zorg hoeven dragen voor het regelen van de uitvaart. Dit wordt gedaan door de uitvaartverzorger die naar wens kan worden ingeschakeld via de verzekeringsmaatschappij.
 • Een uitvaartverzekering afsluiten is goedkoper en eenvoudiger dan om zelf voor het bedrag te sparen.
 • Kinderen zijn meestal gratis meeverzekerd.

Hoe werkt het afsluiten?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is relatief eenvoudig te regelen. Het onderstaande stappenplan helpt u verder.

Afsluiten uitvaartverzekering

Wensen

 1. De eerste stap is om te bepalen welk type uitvaartverzekering voor u geschikt is. Er zijn verschillende soorten verzekeringen. Zo is er de kapitaalverzekering die geld uitkeert na overlijden. Een naturaverzekering dekt een vast pakket aan materialen en diensten. Een combinatieverzekering heeft de kenmerken van beide verzekeringen.
 2. De tweede stap is om een richtbedrag te kiezen als verzekerd bedrag voor de crematie of begrafenis. Om dit te bepalen is het handig om een inschatting te maken van de kosten die allemaal kunnen komen kijken bij de uitvaart. Evenals aanvullende wensen die u misschien heeft voor de uitvaart, bijvoorbeeld een plechtigheid in de kerk.

Vergelijken

Inmiddels heeft u de belangrijkste zaken bepaald. Het is nu zaak om verschillende verzekeraars naast elkaar te leggen en de premies en voorwaarden te vergelijken in uw situatie.

 1. Bekijk de websites van verschillende verzekeraars en probeer te ontdekken waar de verschillen liggen qua premie, dekking en voorwaarden.
 2. Belangrijke dingen om op te letten zijn bijvoorbeeld: de looptijd van de verzekering, de waardevastheid van de verzekering en in hoeverre kinderen zijn meeverzekerd.
 3. Het kan ook nuttig zijn om ervaringen van bestaande klanten te lezen. Hoe snel is de verzekeraar bijvoorbeeld met uitkeren en hoe goed is de klantenservice?

Afsluiten

Na het vergelijken heeft u als het goed is voldoende informatie om een geschikte uitvaartverzekering af te sluiten. Vraag eventueel advies aan een assurantieadviseur als u er zelf niet uitkomt. U kunt de uitvaartpolis nu afsluiten via de website van de uitvaartverzekeraar.

 1. Bij de aanvraag vult u uw persoonlijke gegevens en bankgegevens in.
 2. U beslist ook of u maandelijks, jaarlijks of in één keer betaalt.
 3. Tot slot doorloopt u een korte medische acceptatieprocedure. Daarbij moet u een gezondheidsverklaring naar waarheid invullen.
 4. U controleert uw gegevens en rondt de aanvraag af.

Acceptatie

Binnen een paar dagen ontvangt u bericht van de uitvaartverzekeraar. U weet dan of u bent geaccepteerd voor de verzekering. Tevens ontvangt u uw polisblad met meer informatie. Het is belangrijk dat u deze bewaart.

Het kan voorkomen dat de verzekeraar aan de hand van de gezondheidsverklaring enkele carenzjaren hanteert. Dit zijn jaren waarin u al wel premie betaalt, maar nog niet gedekt bent voor de kosten van uw uitvaart.

Tips om te besparen

Hoe kunt u besparen op de kosten van een uitvaartverzekering? We zetten een aantal handige tips voor u op een rij:

 • Door de premie in één keer te betalen. Dit noemt men ook wel een koopsomverzekering. Dit is voordeliger dan de premie verspreid over tientallen jaren te betalen.
 • Door de verzekering op jonge leeftijd af te sluiten. U betaalt dan minder premie, omdat het risico op overlijden klein is.
 • Verdiep u vooraf in de kosten van een uitvaart. Zo voorkomt u dat u zich onnodig verzekert.