Goedkoopste uitvaartverzekering

Vind snel een goedkope uitvaartverzekering

  • Altijd de goedkoopste bovenaan
  • Premies van alle leeftijden met elkaar vergelijken
  • Sluit in 3 minuten eenvoudig af
Koen Kuijper:

"Een uitvaart kost gemiddeld € 8.000"

Vergelijken

De premies in deze vergelijking zijn berekend met de geboortedatum:

7 april 1988 (32 jaar)


Vergelijk hier Dela, Yarden en Monuta voor uw eigen leeftijd:

Check uw premie

Gecontroleerd op: 07-04-2020

1
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
€ 9,85
Meest gekozen verzekering
2
Verzekerd bedrag
€ 8.000,-
€ 9,89
Altijd volledige keuzevrijheid
3
Verzekerd bedrag
€ 9.000,-
€ 12,10

Wat is een goedkope uitvaartverzekering?

Er is al uitvaartverzekering vanaf enkele euro’s per maand.

Het is eigenlijk niet mogelijk om dé goedkoopste uitvaartverzekering aan te wijzen, omdat de prijs van een verzekering afhankelijk is van een groot aantal situatiespecifieke factoren. In het onderstaande dossier wordt besproken welke factoren dit zijn.

Wat heeft bijvoorbeeld invloed op de prijs van een polis? De genoemde criteria zijn tegelijkertijd criteria die zeer van belang zijn bij het vergelijken en kiezen van een goedkope uitvaartverzekering.

Belangrijk:

  1. Een lage prijs is niet alles: het is veel waardevoller om een uitvaartpolis te kiezen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding.
  2. Kies voor een verzekering met een lage premie in combinatie met een hoog verzekerd bedrag en goede voorwaarden.

Bent u op zoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering in uw situatie? Dan is het raadzaam om verschillende verzekeraars en type verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Waar let je op bij het vinden van dé goedkoopste uitvaartverzekering?

1. Leeftijd

De leeftijd speelt de grootste rol bij de prijs van een uitvaartverzekering. Naarmate u ouder wordt, neemt de kans op overlijden namelijk statistisch toe. Dat betekent dat het prijsvoordeel erg groot is als u al op jonge leeftijd een uitvaartpolis afsluit. U betaalt dan een fors lagere premie over een langere periode. Omdat het totale premiebedrag meer wordt verspreid, is het eenvoudiger om deze kosten te dragen.

De leeftijd waarin een uitvaartverzekering hedendaags het vaakst wordt afgesloten ligt tussen de 28 en 35 jaar. De premie ligt bij de meeste verzekeraars in die leeftijdscategorie ook nog onder de 10 euro per maand.

De maximale leeftijd waarop men een uitvaartverzekering kan afsluiten, ligt bij de meeste verzekeraars rond de 70 a 75 jaar. Voor mensen die nog ouder zijn, maar toch een verzekering wensen, is een koopsomverzekering of uitvaartdeposito een optie.

2. Verzekerd bedrag

Vanzelfsprekend speelt ook het verzekerde bedrag voor de uitvaart een zeer grote rol in de prijs van een uitvaartverzekering. Naarmate men een hogere uitkering wenst voor de uitvaart zal dit natuurlijkerwijs resulteren in een hogere maandpremie.

Een uitvaart kost gemiddeld zo’n 8.000 euro. Begrafenissen zijn meestal nog iets duurder, terwijl crematies iets onder het gemiddelde liggen.

3. Type polis

Ook het soort verzekering heeft invloed op de premie die u maandelijks betaalt. Naturaverzekeringen zijn gemiddeld gezien iets goedkoper dan andere type polissen, omdat de uitvaartverzekeraar vaste afspraken heeft gemaakt over de vergoeding van diensten en producten rondom de uitvaart. Denk hierbij aan een kist, bloemen en verzorging van de uitvaart.

Bij het afsluiten van een naturaverzekering kiest u al in grote lijnen hoe de uitvaart eruit komt te zien. Dit kan een prijsvoordeel opleveren, omdat de uitvaartverzekeraar precies weet welke zaken hij moet inkopen. Door vaste prijsafspraken ligt de premie doorgaans iets lager.

Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden na overlijden een geldbedrag uitgekeerd dat zij zelfstandig kunnen gebruiken om de uitvaart te bekostigen. Omdat men kiest voor meer keuzevrijheid ligt de premie meestal ietsje hoger dan bij een naturapolis met een vergelijkbare waarde.

4. Voorwaarden

Ook de voorwaarden spelen een rol in de prijsbepaling van een uitvaartpolis. Hieronder een overzicht:

  • Waardevaste verzekering: een waardevaste verzekering is veel duurder, omdat de uitkering ieder jaar wordt verhoogd naarmate de kosten van een uitvaart toenemen. Deze kosten stijgen bijvoorbeeld door inflatie, conjunctuur of door veranderingen in vraag en aanbod binnen de uitvaartbranche.
  • En-bloc clausule: als er in de uitvaartverzekering een en-bloc clausule is opgenomen, betekent dit dat de verzekeraar het recht heeft om wijzigingen door te voeren in de polisvoorwaarden. In het geval van een waardevaste verzekering is dit noodzakelijk, omdat anders de uitkering niet kan meestijgen. Maar in alle andere gevallen, kan een en-bloc clausule eigenlijk alleen nadelig zijn voor een verzekerde. Uitvaartverzekeringen die niet waardevast zijn, maar toch een en-bloc hebben, zijn daarom meestal iets goedkoper.
  • Looptijd premiebetaling: tot slot heeft ook de looptijd van een uitvaartverzekering invloed op de premie. Naarmate de looptijd korter is, betaalt u meer premie dan bij verzekeringen waarbij de looptijd langer is. Uiteindelijk is het echter zinvoller om te kijken naar het totale premiebedrag dat u moet betalen. Dit kunt u doen door de premie die u per maand betaalt te vermenigvuldigden met 12 en vervolgens nogmaals te vermenigvuldigen met de looptijd in jaren.