Groen licht voor overname Yarden door DELA

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft de overname van uitvaartonderneming Yarden door DELA goedgekeurd. De enige voorwaarde die nog wordt gesteld, is dat de partijen zeven crematoria en twee uitvaartcentra verkopen aan de concurrentie. Dat is nodig om te waarborgen dat er voor mensen voldoende keuze blijft voor het kiezen van een alternatieve onderneming.

Ook de De Nederlandsche Bank (DNB) heeft de overname goedgekeurd.

Concurrentie in stand houden

Zowel DELA en Yarden beschikken over meerdere begraafplaatsen, crematoria en uitvaartcentra. In een aantal regio’s krijgen zij echter nu een soort monopoliepositie, waardoor er te weinig mogelijkheden overblijven om te kiezen voor een ander uitvaartcentrum. De kwaliteit en prijs zou hier zelfs in het geding kunnen komen. Daarom stelt de ACM om een aantal crematoria en centra te verkopen. Zo blijft de concurrentie in stand. De ACM moet de kopers tevens goedkeuren.

2 augustus rond

Zodra de overname compleet is, ontstaat er een een onderneming met ruim vijf miljoen leden. Yarden verkeerde al een tijdje in financiële moeilijkheden. Op 2 augustus vindt de overdracht definitief plaats. Alle klanten van DELA en Yarden kunnen vanaf dat moment gebruik maken van alle faciliteiten.