Lifetri neemt uitvaartverzekeringen van Klaverblad over

Lifetri Groep neemt de levensverzekeringen van Klaverblad over. Met deze overname worden 442.000 polishouders overgenomen met een premievolume van ruim 63 miljoen euro. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouders.

Klaverblad stopt dan met het aanbieden van een uitvaartverzekering en overlijdensrisicoverzekering. Het bedrijf wil zich volledig gaan storten op schade en inkomensverzekeringen.

Lifetri

Lifetri Groep is een Nederlandse verzekeringsgroep die vorig jaar is opgericht. Het bedrijf is volledig in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij TSSP. Lifetri is niet nieuw in de levensverzekeringsmarkt, aangezien het vorig jaar al Nuvema overnam. Een kleine uitvaartverzekeraar met zo’n 185.000 polishouders.

Nuvema zal op den duur een naamswijziging gaan krijgen naar Lifetri. Dat zal mogelijk ook het geval zijn voor de overgenomen verzekeringen van Klaverblad.

Acquisities

De verwachting is ook dat Lifetri zich meer gaat richten op acquisities. Mogelijk dat de premies ook onder handen worden genomen. Op dit moment berekent Nuvema de premies op basis van postcode. Klaverblad doet dat niet.

Lifetri komt daarom waarschijnlijk op korte termijn met een nieuwe uitvaartverzekering.