Overname Yarden door DELA onzeker

Het is sterk de vraag of uitvaartverzekeraar Yarden door concurrent DELA wordt overgenomen. DELA twijfelt of de overname nu wel de juiste keuze is, omdat de financiële positie van Yarden in gevaar is gekomen door een negatief vonnis van de rechter. Dat meldt de Telegraaf.

Begin dit jaar maximeerde Yarden de waarde van bijna 400.000 natura uitvaartverzekeringen. Dat was volgens de verzekeraar hard nodig om de financiën weer op orde te krijgen. In plaats van een volledige naturadekking voor de begrafenis of crematie, bedroeg de uitkering nog maar 3.200 euro per polis, na overlijden.

Rechtszaak

De rechter in Almere oordeelde op 12 september echter dat Yarden deze versobering voor een aantal klanten voorlopig ongedaan moet maken. Dit zou uiteindelijk ook kunnen betekenen dat de wijziging voor de honderdduizenden andere polishouders moet worden teruggedraaid.

Dat zou financieel gezien direct een enorme tegenvaller zijn als DELA Yarden zou overnemen. DELA wordt dan verantwoordelijk voor de financiële afhandeling van de 390.000 verliesgevende naturaverzekeringen van Yarden.