Uitvaartkosten Yarden omhoog met 2 procent

Uitvaartverzekeraar- en verzorger Yarden verhoogt de kosten van een uitvaart per 2020 met 2 procent. Dat is opvallend, aangezien Yarden op korte termijn wordt overgenomen door DELA. Onderdeel van die overname was de belofte om de uitvaartkosten de komende tien jaar niet te laten stijgen. Dit gebeurt nu toch, meldt het consumentenprogramma Radar.

Een stijging van 2 procent betekent dat een uitvaart van 8.000 euro straks 160 euro meer kost. Een behoorlijk verschil. Iemand met een naturaverzekering van Yarden moet dan zelf een deel bijbetalen. Dit zou gaan om ongeveer 380.000 uitvaartverzekeringen.

Overname nog niet rond

Radar vergeet echter dat de overname van Yarden door DELA nog niet officieel rond is. De toezichthouders zijn nog niet akkoord. Dat houdt in dat Yarden de prijzen waarschijnlijk gewoon mag verhogen. Of de verhoging wordt teruggedraaid na de overname van DELA is niet helemaal duidelijk.

Wanneer de overname door DELA echt rond is, zijn (verdere) prijsstijgingen van uitvaarten wel van de baan. Tot en met 2029 hoeven klanten met een naturapolis niets extra’s te betalen bij de bekostiging van de uitvaart conform de voorwaarden.