Uitvaartverzekeraar DELA groeit verder door

Uitvaartverzekeraar- en verzorger DELA heeft in haar 80 jarig bestaan goede resultaten geboekt op de markt van uitvaart- en levensverzekeringen. De inkomsten uit premiebetalende verzekerden steeg in 2017 met bijna 9 procent naar een totaal van 435 miljoen euro.

De groei was vergelijkbaar met het kalenderjaar 2016. Verder steeg de nettowinst van 137 miljoen naar 235 miljoen euro: een toename van ruim 70 procent.

De goede financiële resultaten zijn vooral te wijten aan de koersstijgingen en beleggingen van de verzekeraar. Onlangs werd DELA nog goed beoordeeld op het gebied van maatschappelijk verantwoord en duurzaam beleggen.

Verder groeien

DELA wil verder Europa in als het gaat om uitvaartverzekeringen en andere levensverzekeringen. Daartoe ziet het vooral mogelijkheden in Spanje en Frankrijk. Binnen de Duitse markt zijn inmiddels al flinke stappen gemaakt.

Hoewel het aantal mensen met een uitvaartverzekering in Nederland terugloopt, hoopt de verzekeraar dit jaar de grens van in totaal 4 miljoen verzekerden te passeren. Het grootste deel van de huidige klanten is afkomstig uit België en Nederland.