Wat is de beste uitvaartverzekering?

Een nieuw jaar met nieuwe voornemens. Waren november en december vooral de maanden dat men bezig was met de zorgverzekering is het in januari en ook nog februari een goed moment om een uitvaartverzekering af te sluiten. U merkt het misschien al aan de vele reclames op tv en radio, waar uitvaartverzekeraars u graag als nieuwe klant verwelkomen.

Maar wat is nu eigenlijk de beste uitvaartverzekering voor u?

Beoordelingen

Er zijn verschillende manieren om daar achter te komen. Zo verzamelen wij op Uitvaartverzekering.nl beoordelingen van mensen die al een uitvaartverzekering hebben of er al mee in aanraking zijn geweest. Bijvoorbeeld bij een overlijden van een vriend of familielid.

De markt voor uitvaartverzekeringen is redelijk centraal met 12 verschillende aanbieders. Een stuk minder dan bijna ieder ander verzekeringsproduct. Voor deze 12 verzekeraars zijn in totaal bijna 1000 reviews achtergelaten en daarom hebben we al een goed beeld over de klanttevredenheid. Opvallend is dat de meest bekende partijen (Yarden, DELA en Monuta) allemaal een erg hoog cijfer scoren op dit moment. Respectievelijk namelijk een 8.7, 8.6 en een 8.7.

Deze aanbieders van uitvaartverzekeringen zijn beoordeeld op hoogte van premie en service. Ook Ardanta scoort met een 8.1 een hele dikke voldoende.

WUA onderzoek

Naast onze eigen klantwaardering heeft ook marktonderzoeker WUA recentelijk uitgezocht waar klanten het liefst een uitvaartverzekering afsluiten. De winnaar hiervan is Monuta, gevolgd door DELA en de top 3 wordt gecompleteerd door Yarden.

Voor dit onderzoek hebben 400 consumenten zich moeten oriënteren voor een uitvaartverzekering op zowel de computer als de smartphone.

De onderlinge verschillen in de top 3 zijn zowel op Uitvaartverzekering.nl als bij WUA minimaal. Uiteindelijk blijft het wel een keuze die u zelf moet maken welke de beste uitvaartverzekering is.

In het onderzoek van WUA komt Uitvaartverzekering.nl op een mooie vijfde plaats net onder Ardanta. Consumenten gebruiken dus ook steeds vaker een vergelijkingswebsite om een uitvaartverzekering te vinden.

Verzekeraars Klaverblad en Nuvema zijn geëindigd op de zesde en zevende plek in dit onderzoek.

bron: WUA.nl