Yarden gaat niet failliet, maar stopt met verkoop uitvaartverzekeringen

Update 5 mei 2021: ‘Redder’ DELA gaat Yarden toch overnemen, lees hier.

Uitvaartverzekeraar Yarden is sinds 15 december gestopt met het aanbieden van uitvaartverzekeringen. Volgens de verzekeraar is die keuze gemaakt, omdat het nieuwe klanten geen langetermijnperspectief kan bieden. Dat meldt Uitvaart.nl.

Om klanten gerust te stellen, geeft Yarden wel duidelijk aan niet failliet te zullen gaan. De situatie is nu stabiel, zo lijkt het. Yarden hoeft ook niet de hele uitvaart van verleden te betalen, waar het eerder voor vreesde.

Verzekerd bij Yarden?

Bent u op dit moment verzekerd bij Yarden? Dan blijft uw verzekering gewoon doorlopen en waarde opbouwen. U kunt ervan uitgaan dat er na uw overlijden gewoon wordt uitgekeerd, zoals afgesproken.

Het is meestal niet slim om de huidige verzekering af te kopen en een andere polis aan te vragen.

Waarom?

Omdat je bij het afkopen veel opgebouwde waarde verliest. Daarnaast is de kans groot dat de medische selectie strenger is als je besluit een andere, nieuwe verzekering aan te vragen.

Verhogen of verlagen

Het blijft bij Yarden nog wel mogelijk om de waarde van de uitvaartverzekering te verhogen of te verlagen. Ook het meeverzekeren van kinderen kan normaliter nog worden geregeld.

Voor een nieuwe uitvaartpolis zul je moeten uitwijken naar een andere verzekeraar, zoals DELA, Ardanta of Monuta.

Vergelijk ze hier