Verzekeringszaken

14 dagen bedenktijd uitvaartverzekering

Als u online een uitvaartverzekering afsluit, heeft u recht op 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze bedenktijd heeft u de gelegenheid om uw keuze ongedaan te maken, zonder dat hier kosten of voorwaarden aan zijn verbonden. Premie die u al heeft betaald, moet verplicht worden teruggestort.

Lees verder

Wettelijke bedenktijd

14 dagen is de minimale wettelijke bedenktijd. Hier mag van worden afgeweken, maar alleen als dit in het voordeel van de aanvrager werkt. Een verzekeraar mag bijvoorbeeld ook een bedenktijd van 30 dagen hanteren.

Hoe werkt het?

De 14 dagen bedenktijd werkt als volgt:

Afsluiten

  1. U sluit een uitvaartverzekering af (koop-op-afstand).
  2. Vanaf dat moment gaat de bedenktijd in.

14 dagen beraad

  1. U heeft minimaal 14 dagen de tijd om te kijken of de polis helemaal bij uw wensen aansluit.
  2. Het kan ook zijn dat u elders een beter verzekeringsaanbod vindt.
  3. Of misschien wilt u de verzekering gewoonweg annuleren.

Contact opnemen

  1. Neem contact op met de verzekeraar en laat weten dat u zich wilt beroepen op de 14 dagen bedenktijd en dat u de aangevraagde verzekering wilt opzeggen.
  2. Het is niet verplicht om een reden op te geven voor de opzegging.
  3. Het beste is om een schriftelijke aangetekende opzegbrief aan de verzekeraar te sturen met een dagtekening. Daarmee kan worden aangetoond dat u binnen de bedenktijd heeft gehandeld.

Kosten

  1. Als u annuleert binnen de bedenktijd zijn hier geen kosten aan verbonden. Premie die al is overgemaakt, moet de uitvaartverzekeraar terugstorten.
  2. De verzekering is niet langer actief

Handelt u buiten de wettelijke bedenktijd? Dan kunt u vaak niet kosteloos opzeggen. Eventueel betaalde premie bent u kwijt.