Doelgroepen

Uitvaartverzekering voor studenten

Als student is het misschien niet het eerste waar u aan denkt: een uitvaartverzekering. Toch kan het verstandig zijn om u hier tijdig in te verdiepen. Een uitvaart is namelijk erg duur: zo’n 8.500 euro (2024)

Lees verder

Korting

Tot uw 18e bent u vaak gratis meeverzekerd bij één van uw ouders. Maar zodra u 18 bent, vervalt de dekking, tenzij uw ouders of uzelf een losse verzekering afsluit.

Dat kan verstandig en voordelig zijn, want hoe jonger u bent bij het afsluiten van een uitvaartverzekering hoe lager de premie. Studenten komen dus meestal in aanmerking voor een aanzienlijke korting bij de uitvaartverzekeraar.

TIP
Als u voorheen bij uw ouders was verzekerd, kan het voordeliger zijn de polis op uw eigen naam te zetten, in plaats van een nieuwe verzekering af te sluiten.

Lage premie

Als 18-jarige student betaalt u slechts 6 euro per maand voor een verzekerd bedrag van 8.000 euro inclusief indexatie. U weet dan zeker dat de verzekering genoeg uitkeert voor uw nabestaanden bij uw overlijden.

De goedkoopste uitvaartverzekeringen voor studenten zijn al voor iets meer dan 1 euro per maand af te sluiten.

De premie is zo laag, omdat het risico op overlijden erg klein is. Dat is logisch: hoe ouder u bent, hoe groter het risico op overlijden en hoe eerdere de verzekeraar moet uitkeren.

Uitvaartverzekering kiezen

Bij het kiezen van een uitvaartverzekering houdt u rekening met een aantal zaken:

  • De hoogte van het verzekerde bedrag: hoeveel keert de verzekeraar uit na mijn overlijden?
  • De premie: hoeveel premie betaal ik?
  • De looptijd: tot welke leeftijd betaal ik premie?
  • Het type polis: hoeveel keuzevrijheid heb ik, bijvoorbeeld qua besteding van het verzekerde bedrag?
  • De voorwaarden: is de uitvaartverzekering wel of niet waardevast?

Het is handig om verschillende uitvaartverzekeraars naast elkaar te leggen en de voor- en nadelen van iedere polis te vergelijken. Op die manier kunt u een weloverwogen keuze maken voor een bepaalde verzekeringsmaatschappij en een passende studenten uitvaartverzekering.