a.s.r. uitvaartverzekering

Beoordelingen, klachten en ervaringen van a.s.r..

Schrijf een review

Review score

7,7 /10

Kenmerken

Premie
7,7 /10
Premie
7,7 /10
Lees alle 206 beoordelingen

Maak kennis met a.s.r.

Ardanta is onderdeel van ASR Nederland, een grote beursgenoteerde verzekeringsgroep. De verzekeraar biedt enkel natura uitvaartverzekeringen die op maat samen kunnen worden gesteld. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een eenvoudige, goedkopere uitvaart of juist een zeer complete uitvaart met luxe bloemen, een rouwdienst in de kerk, speciale volgauto’s en een rouwadvertentie in de krant.

Veelgestelde vragen

Een opsomming van de meest gestelde vragen over uitvaartverzekeraar Ardanta:

1) Zijn mijn kinderen meeverzekerd op mijn polis?

Als u een nieuwe uitvaartpolis afsluit, zijn kinderen tot 18 jaar automatisch meeverzekerd. Ook ongeboren kinderen zijn meeverzekerd. De uitkering bedraagt het hoogst verzekerde bedrag van de ouders tot maximaal de kosten van de uitvaart zelf.

Heeft u al een uitvaartverzekering? Dan vindt u in de polisvoorwaarden of uw kinderen meeverzekerd kunnen worden. U kunt ook contact opnemen met Ardanta.

2) Kan ik mijn uitvaartverzekering aflopen?

Dat staat in uw polisvoorwaarden. Het kan raadzaam zijn om goed na te gaan of het voordelig is om uw uitvaartverzekering af te kopen. Soms is het slimmer om de polis premievrij te maken. Dit kunt u bespreken met verzekeraar Ardanta.

De afkoopwaarde van de polis wordt bepaald aan de hand van de premie die u heeft betaald.

3) Is mijn uitkering hoog genoeg om mijn uitvaart te bekostigen?

Op dit moment (2019) kost een begrafenis of crematie ongeveer 7.000 tot 8.000 euro. Dit kan echter over 10, 20 of 30 jaar meer zijn. Uw huidige uitvaartverzekering dekt dan mogelijk niet voldoende voor de bekostiging van uw uitvaart.

Als u dat prettig vind, kunt u uw verzekering bij Ardanta laten indexeren. Dat houdt in dat de waarde van de verzekering meestijgt met de gemiddelde kosten van de uitvaart. Ardanta bepaalt het percentage van de stijging op basis van onafhankelijke consumentenprijzen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Let op: naarmate uw uitvaartverzekering meer waard wordt, gaat u ook iets meer premie betalen.


Contactgegevens

Hoofdkantoor:
De Ruyterlaan 8
7511 JH
Enschede

Telefoonnummer:
Algemeen: 053 – 48 811 22
Overlijden melden: 0800 – 33 33 000

Postadres:
Postbus 346
7500 AH
Enschede
info@ardanta.nl


Hoeveel sterrren zou jij a.s.r. geven?
Plaats beoordeling

Wat vindt u van a.s.r.?

Beoordeling premie
Beoordeling service

206 beoordelingen

 • Albert

  Premie

  Service

  Goed wordt op de hoogte gehouden van elke ontwikkeling

 • robert gurowitsch

  Premie

  Service

  jaren lang betrouwbaar

 • A. Adema

  Mijn ervaring met deze uitvaartvereniging is uitstekend. Ten tijde dat ik de maatschappij nodig had is er adequaat gereageerd. Zonder poes pas alles keurig geregeld. Ook de nazorg was prima.

 • Paula B.

  Premie

  Service

  Zo’n jaar geleden overleed mijn vader. Het was toen erg prettig dat er een bedrijf voor ons klaarstond die de uitvaart kon regelen en financieren. Dit heeft me de nodige kopzorgen bespaart. De uitkering was behoorlijk: een ruime 7.000 euro, maar net niet genoeg om de gehele crematie te financieren. Dit vond ik geen probleem, want mijn vader heeft er nooit heel veel premie voor betaald.

 • Hein

  Premie

  Service

  Netjes hoor

 • Hans

  Premie

  Service

  Via een kennis werd ik op de hoogte gesteld van Ardanta. Duidelijke website en goede klantservice. Premie wel erg aan de hoge kant, maar dat komt natuurlijk door mijn leeftijd (63 jaar). Ik leef nog zeker 30 jaar dus vind dat de premie wel omlaag kan hoor.