Monuta uitvaartverzekering

Beoordelingen, klachten en ervaringen van Monuta.

Schrijf een review

Review score

8,3 /10

Kenmerken

Premie
8,2 /10
Service
8,5 /10
Lees alle 445 beoordelingen

Maak kennis met Monuta

Monuta is een Nederlandse uitvaartverzekeraar- en onderneming. Het bedrijf werd in 1923 al opgericht en is inmiddels één van de marktleiders geworden in Nederland op het gebied van uitvaartverzekeringen en uitvaartverzorging.

De verzekeraar en uitvaartorganisatie heeft ongeveer 1,6 miljoen verzekerden in Nederland en heeft zich recentelijk ook gevestigd op de Duitse verzekeringsmarkt.

Inhoud uitvaartverzekering

Monuta heeft sinds begin april een nieuw type combinatie uitvaartverzekering.

Deze verzekering bestaat uit twee delen.

 1. Een verzekerde som van 2.500 euro voor een Monuta uitvaartverzorger
 2. Een vrij te besteden bedrag aan al uw persoonlijke uitvaartwensen tussen de 7.000 en 15.000 euro

Verder belangrijk:

 • De nabestaanden hebben zelf de keuze om te bepalen waar het vrij te besteden bedrag voor de uitvaart aan uitgegeven wordt
 • De hoogte van het vrij te besteden bedrag is tussentijds aan te passen
 • De kosten voor de uitvaart worden betaald op basis van declaraties

Veelgestelde vragen

Een opsomming van de meest gestelde vragen over de uitvaartverzekeringen van Monuta:

1) Is de Monuta uitvaartverzekering geschikt voor een uitvaart in het buitenland?

Bij een uitvaartverzekering waarbij de nabestaanden een vrij te besteden geldbedrag (voor uitvaart gerelateerde zaken) ontvangen, kan dit bedrag volledig naar eigen wens worden gebruikt. Dus ook voor een uitvaart in het buitenland.

Let op: een gedeelte van de verzekerde som bij Monuta is bedoeld voor een  Monuta uitvaartverzorger en daarmee niet geschikt voor een uitvaart buiten Nederland.

2) Ben ik verplicht om mijn uitvaart door Monuta te laten verzorgen?

In principe verzorgt Monuta de uitvaart. Maar dit is niet verplicht. Nabestaanden kunnen uitwijken naar een andere uitvaartverzorger. Dit kan gevolgen hebben voor de dekking van uw verzekering. Vraag dit na bij de verzekeraar.

Bij de uitvaartverzekering van Monuta kunnen uw nabestaanden grotendeels zelf bepalen waar zij het geld voor gebruiken.

3) Wat kan ik doen als ik geen uitvaartverzekering bij Monuta kan aanvragen?

Monuta heeft een een uitvaartfonds waarmee u zelf een geldbedrag kunt opbouwen voor de uitvaart.

Hoe werkt dat?

 1. U stort minimaal 1.000 euro
 2. Daarna kunt u eventueel bijstorten met bedragen van 500 euro of hoger
 3. U bouwt rente op waarmee uw inleg – als het goed is – meer waard wordt
 4. Met het opgebouwde bedrag kunnen uw nabestaanden uw uitvaart (deels) bekostigen.

U kunt voor dit fonds contact opnemen met Monuta.


Contactgegevens

Hoofdkantoor:
Schumanpark 11
7336 AM
Apeldoorn

Telefoonnummer:
Algemeen: 0800 – 02 222 92
Overlijden melden: 0800 – 02 30 550

Postadres:
Postbus 20
7300 AA
Apeldoorn


Hoeveel sterrren zou jij Monuta geven?
Plaats beoordeling

Wat vindt u van Monuta?

Beoordeling premie
Beoordeling service

445 beoordelingen

 • Nanda

  Premie

  Service

  Ik ga 1 april voor ze aan het werk

 • Gert Brands

  Premie

  Service

  Monuta is een vertrouwde en altijd (telefonisch) bereikbare verzekeraar. Ook nu in Harderwijk een familiehuis is gekomen (sinds enige jaren geleden) is er een sfeer van gemoedelijkheid gekomen,
  die mijns inziens goed past bij de gebeurtenissen waar zij voor staan!

 • Herman burgers

  Premie

  Service

  Zit er al heel lang bij zonder problemen

 • Marthe Lubbers

  Premie

  Service

  Vanaf het moment dat we contact hadden was er geweldige aandacht en een heel liefdevolle ondersteuning met alles wat er moest gebeuren! We waren natuurlijk niet goed op de hoogte van hoe of wat! Zovaak hadden wij dat niet meegemaakt meegemaakt ! Liefdevol en vertrouwd

 • Lou Katers

  Premie

  Ik vind de prijs aan de hoge kant. Wel geïndexeerd.

 • H.Schoehuijs

  Premie

  Service

  Monuta heeft een mooie site waar je wensen kenbaar kan neerzetten.
  Heel simpel en Goed aangeven voor de voorbereiding voor jezelf als je komt te overlijden.
  Zodat je kinderen daar niet voor verrassingen komen te staan na overlijden.
  Gelukkig nog niet hoeven te gebruiken.

 • Ricarda

  Premie

  Service

  Toen mijn vader overleed zijn we heel fijn geholpen met het regelen van de crematie, dat was echt top!! Daarom ben ik van verzekeraar veranderd naar Monuta want wanneer ik overlijd hoop ik dat mijn familie net zo fijn ondersteund wordt als wij.

 • Lia Versteegh

  Premie

  Service

  Er werden meteen bij aanmelding van de overledene goede tips gegeven. DE UITVAARTVDRZORGER was heel snel bereikbaar ( zelfs ‘s avonds laat) en ook bepaalde dingen voor ons uitgezocht. Ze heeft enveloppen mee geschreven omdat het voor mij teveel was. Ze raadde aan om de uitvaart, de lunch, en bezoek aan overledene bij het restaurant te doen. Dit was een uitstekend idee. Veel warmer dan bij het crematorium. Nadat alles voorbij was heeft ze nog contact met me opgenomen om te vragen hoe het ging en of ik nog iets nodig had. Kortom het heeft een intens verdrietige tijd toch heel draagbaar gemaakt.

 • Ritterbecks

  Premie

  Service

  Geen opmerkingen. !

 • Jan Hilgerdenaar

  Premie

  Service

  Jammer dat ik al jaren geen geld bij heb gekregen met de indexering

 • A Jorna

  Premie

  Service

  Heb ik al ingevuld bij de reviews

 • Arnold Jorna

  Premie

  Service

  Bij het overlijden van mijn vrouw ismij alles uit handen genomen en geregeld naar volle tevredenheid

 • Sulman Giny

  Premie

  Service

  Goed contact voor de uitvaart van mijn echtgenoot

 • Tom

  Premie

  Service

  Gewoon okay

 • M,Iniguez Hollanders

  Premie

  Service

  Waarschuwing voor ouders van minderjarige kinderen:
  Sluit geen uitvaartverzekering af met gratis kinderverzekering van Monuta anders dan in hun voorwaarden beschreven staat zullen ze uw kind niet verzekeren als deze op zijn 18e verjaardag onverhoopt ernstig ziek is. In tegenstelling tot wat in hun voorwaarden beschreven staat zien zij uw kind als nieuwe klant en zullen ze uw zieke kind niet meer verzekeren vanaf zijn 18e. Monuta zegt dat de kinderen verzekering een service is en dat er geen gezondheidsvragen gesteld worden bij de kinderverzekering. Echter dit strookt niet met artikel 5. Punt 3 van hun eigen polisvoorwaarden ook In de kinderclausule komt het niet naar voren er wordt gesproken over een omzetting van de verzekering. Men zou dus denken dat uw kind ook na hun 18e verzekerd is Maar dat is dus niet het geval volgens Monuta. Voorkom problemen in de toekomst en verzeker u dus bij bijvoorbeeld bij DELA die zich wel aan hun eigen polisvoorwaarden houden.

 • albert

  Premie

  Service

  hele slechte a-sociale verzekering, beloven veel doen wijnig, verkeerdere liederen, onbeschofte uitvaart verzorgers en afspraken worde nie nagekommen.

  mensen gin zake mee doen.

 • Taco

  Service

  Vreselijke club. Weigerden uitkering omdat ons vroeggeboren kind 1 week te vroeg geboren was (maar wel begraven moest worden). Totaal harteloos en kil. Weigert vervolgens de polis af te kopen. Werkelijk kansloos.
  Vervolgens jaren later bericht dat we per post niet bereikbaar zijn, die zou retour komen. Om dat te checken moet je een account openen. En moet je toestemming geven tot digitale communicatie. (gepresenteerd als keuze, maar zonder kan niet). Wat blijkt: adres was correct. Dus gewoon goedkope truc om alles digitaal te maken. ZEER KANSLOZE CLUB

 • Nolte

  Zeer slecht,me moeder is onlangs overleden,terwijl je met het rouwproces bezig hoort te zijn ben ik alleen maar bezig geweest met de verzekering,het rouwen en een mooie uitvaart,regelen heeft monuta mij ontnomen.Advies neem geen verzekering bij monuta.

 • Roelof de Wit

  Premie

  Service

  Zeer zeer slecht. Mijn vader is 1 december overleden is zeker 19 jaar verzekerd bij monuta, altijd netjes zijn premie betaald. Monuta gebeld en doorgegeven dat hij overleden was krijg 3 uur later telefoon met bericht, helaas meneer ondanks dat uw vader bij ons verzekerd is kunnen wij u niet helpen. Het is zo druk dat wij niets voor u kunnen doen. U moet maar een andere uitvaart onderneming bellen sorry. Echt waardeloos!

 • Gerard Moeken

  Ik lees de reviews hier, en ik zie dat er heel veel fouten in staan!!!! Zijn deze door Monuta hier zelf geplaatst? Ik ben nu 51 en al vanaf kinds af aan aangesloten bij Monuta. Hoop niet dat ik hier verkeerd aan heb gedaan. Nog geen idee, maar kom ik komende weken wel achter, daar mijn pa afgelopen week is overleden. (alles via monuta). Ik laat het hier weten.

 • Leo

  Premie

  Service

  Niet de goedkoopste

 • Chris

  Mijn moeder is na overlijden door monuta gegeven om familie een goede uitvaart te geven echter die betaal bepaald dus werd het een gezin uitvaart en geld beslist dat ik geen afscheid van moeder nemen om laaste groet mondeling te brengen zij stuurde zelfs mail om dit te verbieden overleg niet mogelijk geld is hun doel niks repect loos bedrijf gaan over lijken Chris

 • Martin Daemen

  Premie

  Service

  Ik ben reeds vanaf mijn 18e jaar zelf verzekerd bij Monuta en ben zeer tevreden over deze verzekering, en de premie is ook reuze acceptabel.
  In het verleden heb ik mijn ouders ook verzekerd gehad bij Monuta, helaas leven mijn beide ouders niet meer maar de uitvaart is uitstekend verzorgd geweest bij mijn ouders.
  Monuta heeft mijzelf heel veel werk uit handen genomen en daar was ik hun dan ook heel dankbaar voor.
  Als ik dus een uitvaartverzekeraar zou adviseren gaat dus alle lof uit naar Monuta.

 • Brouwers

  Premie

  Service

  Een goede uitvaartverzekering zonder veel moeite af kunnen sluiten, als je vragen hebt kun je altijd bij Monuta terecht, en geen vraag is te gek.

  De premie is redelijk, en er is een ruime uitkering.

  Bij overlijden wordt je goed en vriendelijk geholpen bij de noodzakelijke papierkraam en keuze’s, en je wordt niet overdreven ,maar bedachtzaam door de moeilijkste dagen heen geholpen, niets is te veel.

  Zou het iedereen aanraden om eens bij Monuta te informeren voor de mogelijkheden.

 • Hans van Beilen

  Ik ben erg tevreden met Monuta als uitvaartverzekeraar. Daarnaast had ik vorige week een uitvaart die vanuit Monuta was verzorgt. Alles was echt super goed geregeld, erg blij mee.

 • Anneke

  slechte verzekeraar niet op de hoogte en de plaatselijke mogelijkheden zoals bv zelf een plek uitzoeken. rekent geld voor alles waarvan ik denk dat dat bij de verzekering ingesloten is
  bv rouwauto zit bij de verzekering alleen als de auto tijdens de kerkdienst stil staat wordt er opeens 100 euro extra gerekend graf plaatje wordt niet geleverd enz

 • Cees

  Premie

  Service

  zeer degelijk, maar wel duur

 • Jaap Lourens

  Premie

  Service

  Goed, zakelijk, meevoelend

 • nico

  Premie

  Service

  Ze maken misbruik van hun machts positie als ik dat toen had geweten had ik deze polis nooit afgesloten

 • Arjan Dekker

  Premie

  Service

  Alles snel geregeld

 • a dijkstra

  Premie

  Service

  ze zijn te duur en later bij overlijden ben je onderverzekerd

 • M Riekwel

  Premie

  Service

  Na het overlijden van mijn vader en mijn oma heel goed bijgestaan en goed verzekert door monuta

 • Illona

  Premie

  Service

  De service en hulpverlening zijn prima
  Alles is bespreekbaar en naar wensen word ook echt geluisterd
  De premie is ook goed,niet te duur

 • O. Wiggers

  Premie

  Service

  Duidelijk

 • G

  Premie

  Service

  Prima

 • spijkerman

  Premie

  Service

  goede service en goede begeleiding van je wensen

 • A. Schoonen

  Premie

  Service

  Hoop een goede verzekeraar maar tot nu toe kan ik alles kwijt wat ik wil enzo dus voor mij goed.

 • Darma

  Premie

  Service

  Prima.
  Gelukkig hoef ik het nog niet te gebruiken , hopelijk zo lang mogelijk uit te stellen.

 • Denise

  Premie

  Service

  Ik vind het een goede verzekering die me op de hoogte houd, alles alvast zo goed mogelijk regeld. Door mij hier te verzekeren heb ik vertrouwen en ben ik gerust voor later. Deze uitvaartverzekering geeft mij een gerust gevoel!

 • I van der Helden

  Premie

  Service

  Heb weinig contact met Monuta.

 • hans guchelaar

  Premie

  Service

  een goede verzekeraar waar je kunt kiezen voor rechtstreekse contacten of via een tussenpersoon

 • Jolanda hoogenboom

  Premie

  Service

  Goede service bij overlijden
  Mijn moeder is vorig jaar overleden zij was ook bij monuta verzekerd. Alles werd prima geregeld.

 • marco

  Premie

  Service

  mooie premie

 • Hilleen

  Premie

  Service

  Top. Fijne begeleiding bij vragen

 • Fahid

  Premie

  Service

  Beste uitvaart maar is wel goedkoop alleen je kan niet opzeggen klanten service is slecht

 • Rineke

  Premie

  Service

  Prima uitvaartverzekeraar

 • V. de Souza

  Premie

  Service

  Ivm mn gehoorbeperking wist ik er niks vanaf omdat niemand ooit met mij hierover praat. ik moest alles zelf uitvogelen en kwam eracht dat ik te weinig betaalde, nadat ik op het nieuws zag dat veel mensen vaker teveel moest erbij betalen omdat overledene weinig verzekerd was, dus dacht ik , contact opgenomen met monuta en ja hoor wil ik heel graag gauw daarheen overstappen want ze hebben ook n verzekering die je 10.000 euro kan nemen zodat later niemand last van je krijgt. dat moet genoeg zijn ! en service was begrip voor gehoorbeperkingen, erg leuk … ik wacht op mn problematisch situatie op te lossen en dan ga ik meteen naartoe overstappen !

 • G.C

  Premie

  Service

  Alles is goed verwoord of uitgelegd

 • Nancy

  Premie

  Service

  Goed, betrouwbaar en al jaren nooitklachten over hun.

 • Elise

  Premie

  Service

  Ze hebben voor iedereen wat wils en ze geven je ook een contant bedrag dat je ter vrije besteding hebt . En je kunt nog op late leeftijd instappen.